Efeito da aplicação dos ácidos giberélico e paracloro-fenoxiacético em tomateiro

Autores

  • Antônio T de Miranda Neto UFV
  • José Raymundo P Chaves UFV

Palavras-chave:

ácido giberélico, produção total, frutos partenocárpicos, crescimento celular, auxina natural

Resumo

Gibberellic acid and p-chlor-phenoxyacetic acid were applied to two varieties of tomato, Santa Rita and Pearson, in a greenhouse experiment. 

Referências

GOMES, F.P. Curso de Estatistica Experimental. 3% ed. Piracicaba, E.S.A. "Luiz de Queiroz", Univ. Sio Paulo, 1966. 404 p.

GUSTAFSON, F.G. Influence of gibberellic acid on setting

and development of fruits in tomato. Plant physiol.

(4):521-523. 1960.

HAESLOOP, J.G. The effect of gibberellic acid. on cell di

vision and cell elongation in stems of Lycopersicum

esculentum. Disse. Abstr. 21:1723.1961. In: Hort.

Abstr. 31(4):824, abstr. 6461. 1961.

HUANG, H. & HUNG. L. The fruit quality of tomatoes as affected by para-clorophenoxyacetic acid (PCA) for

increasing fruit set during cool seasons. Mem. Coll.

Agric, Taiwan Univ. 4(4):27-45. 1957. In: Hort. Abstr. 28(3):421, abstr. 2679. 1958.

LEOPOLD, A.C. Plant growth and development. Los An- geles, McGraw - Hill Book Company, 1964. 466 p.

LEOPOLD, A.C. Auxins and plant growth. Los Angeles e Berkeley, Univ. California Press, 1964. 354 p.

Downloads

Publicado

2025-01-24

Como Citar

T de Miranda Neto, A., & P Chaves, J. R. (2025). Efeito da aplicação dos ácidos giberélico e paracloro-fenoxiacético em tomateiro. Revista Ceres, 16(89), 178–192. Recuperado de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6540

Edição

Seção

ARTICLE