Comportamento de variedades de feijão (Phaseolus vulgaris L.), nas regiões de Irecê e Tucano, estado da Bahia

Authors

  • Benedito Carlos Lemos de Carvalho UFV
  • Clibas Vieira UFV

Keywords:

produção agrícola, rendimento médio, variedades locais, tratos culturais, doenças fúngicas

Abstract

Ten edible bean (Phaseolus vulgaris L.) yield trials were installed in two important production areas in the state of Bahia: Irecê and Tucano. The trials included 21 varieties most commonly grown in the two regions along with 5 varieties introduced from the States of São Paulo and Minas Gerais. The trials were installed during both the "rainy" and "dry" periods of the 1968/69 and 1969/70 growing seasons.

References

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BRASIL. Instituto Brasileiro de Estatística. Anuário Estatistico do Brasil. Rio de Janeiro, 1971. p. 154.

VIEIRA, C., A. BUSS, B.C.L. de CARVALHO e outros. Estudos sobre variedades, melhoramento e genética do feijoeiro, realizados no Brasil. In: I Simpósio Brasileiro de Feijão, Campinas, 1971. Seção C, 63 p.

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Published

2025-02-26

How to Cite

Lemos de Carvalho, B. C., & Vieira, C. (2025). Comportamento de variedades de feijão (Phaseolus vulgaris L.), nas regiões de Irecê e Tucano, estado da Bahia. Revista Ceres, 19(105), 367–383. Retrieved from https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6702

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