Efeito da posição do grão na espiga sobre as porcentagens de proteína e lisina no milho (Zea mays L.) opaco-2
Palavras-chave:
milho opaco-2, teor de proteína, teor de lisina, posição do grão, linhagens híbridasResumo
Percent protein, lysine and lysine/protein ratio were studied as a function of kernel position on ears of opaque-2 corn. There was no consistent relationship between kernel posi- tion and percent protein, lysine or lysine as percent of pro- tein for opaque-2 hybrid, variety and inbreds.
Referências
ALMEIDA FILHO, J. de. Contribuição para o desenvolvimento de um método para avaliação de lisina em milho, Viçosa, U.F.V., Imprensa Universitaria, 1973. 45 p. (Tese de M.
JELLUM, M,D. Fatty acid composition of corn (Zea mays L.) oil as influenced by kernel position on ear. Crop Science, MADISON 7:593-5, 1967.
LAMBERT, R.J.; ALEXANDER, D.E.; RODGERS, R.C. Effect of kernel position on oil content in corn (Zea mays L.). Crop Science, MADISON 7:143-4, 1967.
Downloads
Publicado
2025-03-19
Como Citar
Saraiva, L. S., & de Almeida Filho, J. (2025). Efeito da posição do grão na espiga sobre as porcentagens de proteína e lisina no milho (Zea mays L.) opaco-2. Revista Ceres, 22(119), 1–5. Recuperado de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6807
Edição
Seção
ARTICLE