Relação entre umidade dos grãos na colheita do arroz e o rendimento total e de grãos inteiros no beneficiamento

Autores/as

  • Sylvio Starling Brandão UFV
  • José Domingos Galvão UFV
  • Laede Maffia de Oliveira UFV

Palabras clave:

rendimento total, teor umidade, grãos inteiros, colheita arroz, análise variância

Resumen

The effect of the rice grain moisture content at harves st time upon the total and head rice yield in milling was studied in Viçosa, M.G., Brazil.

Citas

BERNARDES, B. C. Melhoramento da rizicultura no Rio Grande do Sul. Rio Grande do Sul, Secretaria da Agricultura, Industria e Comércio, 1946. 429 p.

FAULKNER; M. D. & WRATTEN, F. T. Rice dryingand processing. In: Rice Experiment Station,57th Annual Progress Report, La. State University, 1965. p.14-39.

HAVE, H, ten, Effect of date harvest onthe quality of some rice varieties, Surinaam. Landb. 6(6): 201-209. 1958. In: Field Crop Abstr., England 13(1):28, Abstr. 133.1960

, KESTER, E, B., LUKENS, H.C. , FERREL, R.E., MOHAMMAD, A. & FINFROCK, D, C. Influence of maturiy on properties of western rices. Cereal Chemistry, Minn. 40(4): 323-326. 1963.

MEMORIA, J.M.P. The climate of Viçosa, M.G., Brazil, in relation to its agriculture, Ames, Iowa State College, 1947. 73 p. (M.S. thesis).

[autor não informado]. Cursode Estatistica Aplicada à Pesquisa Científica, Ceara, ; Universidade do Ceara, 1960. 243 p.

Descargas

Publicado

2025-01-24

Cómo citar

Starling Brandão, S., Domingos Galvão, J., & Maffia de Oliveira, L. (2025). Relação entre umidade dos grãos na colheita do arroz e o rendimento total e de grãos inteiros no beneficiamento. Revista Ceres, 17(91), 35–46. Recuperado a partir de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6547

Número

Sección

ARTICLE

Artículos más leídos del mismo autor/a

<< < 2 3 4 5 6 7