Produção de Lambari-Bocarra (Oligoscarus argenteus) (Pisces: Characidae) em cativeiro

Autores

  • José Rodrigues de Souza UFV
  • Dálcio Ricardo de Andrade UFV

Palavras-chave:

piscicultura brasileira, lambari-bocarra, fertilização orgânica, reprodução rápida, alimentação diversificada

Resumo

To determine the effects of nutritional management in the rearing of Oligosarcus argenteus, an experiment was conduced at the Hydrobiological and Fisheries Management Station at the Federal University of Viçosa from January to April, 1982. Rearing ponds (20 x 10 x 1 m) were stocked with 16 adults (8 33:8 29) of O. argenteus.

Referências

GERKING, D.S. Ecology of Freshwater Fish Production. London, Blackwell Scientific Publications, 1978. 520 p.

HUET, M. Tratado de Piscicultura. 2.2 ed. Madrid, Ediciones Mundi-Prensa, 1978. 745 p.

NIKOLSKII, G.V. Theory of Fish Population Dynamics. Edimburgh, Oliver & Boyd, 1969. 323 p.

WEATHERLEY, A.H. Growth and Ecology of Fish Populations. London, Academic Press, 1976. 293 p.

Downloads

Publicado

2025-04-07

Como Citar

Rodrigues de Souza, J., & de Andrade, D. R. (2025). Produção de Lambari-Bocarra (Oligoscarus argenteus) (Pisces: Characidae) em cativeiro. Revista Ceres, 31(176), 310–312. Recuperado de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/7382

Edição

Seção

ARTICLE

Artigos mais lidos pelo mesmo(s) autor(es)