Produção de Lambari-Bocarra (Oligoscarus argenteus) (Pisces: Characidae) em cativeiro
Palavras-chave:
piscicultura brasileira, lambari-bocarra, fertilização orgânica, reprodução rápida, alimentação diversificadaResumo
To determine the effects of nutritional management in the rearing of Oligosarcus argenteus, an experiment was conduced at the Hydrobiological and Fisheries Management Station at the Federal University of Viçosa from January to April, 1982. Rearing ponds (20 x 10 x 1 m) were stocked with 16 adults (8 33:8 29) of O. argenteus.
Referências
GERKING, D.S. Ecology of Freshwater Fish Production. London, Blackwell Scientific Publications, 1978. 520 p.
HUET, M. Tratado de Piscicultura. 2.2 ed. Madrid, Ediciones Mundi-Prensa, 1978. 745 p.
NIKOLSKII, G.V. Theory of Fish Population Dynamics. Edimburgh, Oliver & Boyd, 1969. 323 p.
WEATHERLEY, A.H. Growth and Ecology of Fish Populations. London, Academic Press, 1976. 293 p.
Downloads
Publicado
2025-04-07
Como Citar
Rodrigues de Souza, J., & de Andrade, D. R. (2025). Produção de Lambari-Bocarra (Oligoscarus argenteus) (Pisces: Characidae) em cativeiro. Revista Ceres, 31(176), 310–312. Recuperado de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/7382
Edição
Seção
ARTICLE
Licença

Este trabalho está licenciado sob uma licença Creative Commons Attribution 4.0 International License.