Análise econométrica da demanda de exportação de café brasileiro

Autores

  • Vicente Finageiv UFV
  • Sérgio Alberto Brandt UFV
  • Alexandre Aad Neto UFV
  • Heleno do Nascimento Santos UFV
  • Alberto Martins Rezende UFV
  • Heloisa Helena Ladeira UFV

Palavras-chave:

demanda de exportação, elasticidade-preço da demanda, mercado mundial de café, oferta de café não-brasileiro, política de exportação

Resumo

Coffee exported from Brasil to the world market, in the period from 1952 to 1973, grew at an average rate of 0.4% (1). In the same period, the average price increased at an annual average rate of 0.5%. Meanwhile, the Brazilian participation in the world market dropped from 52%, in 1952, to 31%, in 1973 (13).

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Publicado

2025-03-20

Como Citar

Finageiv, V., Brandt, S. A., Aad Neto, A., do Nascimento Santos, H., Martins Rezende, A., & Ladeira, H. H. (2025). Análise econométrica da demanda de exportação de café brasileiro. Revista Ceres, 23(129), 416–425. Recuperado de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6880

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