Sorgos com diferentes conteúdos de tanino como substitutos do milho para aves

Autores

  • Augusto César de Queiroz UFV
  • Horácio Santiago Rostagno UFV
  • Martinho de Almeida e Silva UFV
  • José Brandão Fonseca UFV

Palavras-chave:

sorgo com tanino, substituição de milho, alimentação de aves, desempenho das aves, ganho de peso

Resumo

An 18 day trial was run with 294 male Hubbard broiler chicks to investigate the effects of substitution of high-tannin and low-tannin sorghums for maize in broiler feeds. The experiment was carried out at the Federal University of Viçosa, Viçosa, Minas Gerais, Brazil. The birds were fed ad libitum diets of maize with low-tannin sorghum grain (0.57% tannin equivalent (TE) or with a mixture of four high-tannin sorghum grains (2.28% TE). The high-tannin and low-tannin sorghums replaced 50, 75 and 100% of the maize by weight in diets with suboptimal (16.2%) and optimal (24.4%) protein levels. 

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Publicado

2025-03-25

Como Citar

de Queiroz, A. C., Santiago Rostagno, H., de Almeida e Silva, M., & Brandão Fonseca, J. (2025). Sorgos com diferentes conteúdos de tanino como substitutos do milho para aves. Revista Ceres, 25(139), 234–241. Recuperado de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6969

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