Função de oferta de amendoim no estado de São Paulo

Autores/as

  • Sérgio Alberto Brandt UFV
  • Teotônio Dias Teixeira UFV
  • Antônio Fagundes de Sousa UFV
  • Alexandre Aad Neto UFV
  • Paulo T Morimoto UFV

Palabras clave:

produção de amendoim, elasticidade de oferta, mercado internacional, coeficiente de ajustamento, preço da soja

Resumen

The objectives of the present study were: a) to estimate the supply of peanuts in the short and long run, in the state of Sao Paulo; b) identify some of the most important variables that affect the supply of peanuts in the state of São Paulo; c) estimate the short and long run elasticities of these variables; and d) estimate the coeficient of adjustment of production.

Citas

BRANDT, S. A. Estimativa de oferta de produtos agrícolas no Estado de São Paulo. In: Reunião da SOBER, 4.o, 25-30 jan. 1965. Anais..., São Paulo, SOBER, 1966. p. 323-348.

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TOYAMA, N.K. & PESCARIN, R.. M. C. Projeção da oferta agrícola do Estado de São Paulo. Agricultura em São Paulo, 17(9/10):1-97. 1970.

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Publicado

2025-03-20

Cómo citar

Brandt, S. A., Dias Teixeira, T., Fagundes de Sousa, A., Aad Neto, A., & T Morimoto, P. (2025). Função de oferta de amendoim no estado de São Paulo. Revista Ceres, 23(127), 151–156. Recuperado a partir de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6856

Número

Sección

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