Economias de escala e tamanho ótimo da empresa avícola no estado do Amazonas
Palavras-chave:
economias de escala, custo médio, produção avícola, tamanho ótimo, função de produçãoResumo
The relative increase in prices of poultry products compared to costs of production suggests to the poultry farmers as well as to those responsible for livestock policies a more effective means of raising producer incomes.
Referências
BRANDÃO, E.D. Método para determinação de custo de produção de leite, através de inquérito ou levantamentos (Survey). Rev. Ceres. Viçosa, U.F.V.2(54):396-421. Jan.-Jun. 1956.
BRANDT, S.A. Curso de metodologia de pesquisa com ênfase especial em economia agrícola. São Paulo, Instituto de Economia Agrícola, 1965, p. 121-24.
JOHNSON, G.L. Classification and accounting problems in fitting production functions to farm records and survey data, In: HEADY, E.O. ed. Resource productivity, returns to scale, and farm size. Ames, Iowa State College, 1956. p. 90-96.
JOHNSTON, J. Statistical cost functions: a reappraisal. Review of Economics and Statistes. Cambridge,15(9):339 - 350, Nov. 1958.
STOLLSTEIMER, J.F.Cost functions from cross - section data: fact or fantasy. Agricultural Economic Research, Washing- ton, 13(3):79-88. Feb. 1961.
WALTERS, A.A. Production and cost functions: an econometric survey. Econometrica, Chicago. 31(1-2):300-312, Jan.-Abr. 1963.