Novo tipo de caixa para quebra de cacau, com dispositivo para coleta de mel

Autores/as

  • José Marcondes Borges UFV

Palabras clave:

coleta mel, quebra cacau, rendimento mel, fabricação geléia, trabalho campo

Resumen

The time consumption and low productivity pf the traditional method of collecting cacao '"sweatings" in Brazil subsequently affects the quality and profitability of cacao jelly manufacture.

A modification of the tradicional box which allows the quick separation of the "sweat" is presented together with photographs and assembly details.

The use of this new form of box greatly improves "sweat" yield as well as the quality of the jelly. 

Citas

Não há referências neste artigo.

Descargas

Publicado

2025-02-21

Cómo citar

Marcondes Borges , J. (2025). Novo tipo de caixa para quebra de cacau, com dispositivo para coleta de mel . Revista Ceres, 19(103), 200–210. Recuperado a partir de https://ojs.ceres.ufv.br/ceres/article/view/6691

Número

Sección

ARTICLE

Artículos más leídos del mismo autor/a